udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370
 

Priča o nama

Udruga Angelus iz Domaljevca s punim nazivom "Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Angelus" utemeljena je potkraj ožujka 2015. godine. Sjedište udruge je u Domaljevcu.

Udruga primarno djeluje na području općine Domaljevac-Šamac ali svoje programske ciljeve ostvaruje angažmanom na cijelom području Županije Posavske i Bosne i Hercegovina. Također u svom Statutu udruga predviđa i prekograničnu suradnju sa udruženjima iste i slične orjentacije.

Udruženje građana koje za svrhu ima pomoći djeci s posebnim potrebama utemeljili su roditelji djece s područja općine Domaljevac-Šamac. U rad udruge uključili su se brojni prijatelji udruge i volonteri koji svojim angažmanom daju veliki obol u organizacijskom smislu i kod svih drugih aktivnosti u udruzi. 

Udruga Angelus dobila je prostorije na korištenje od općine Domalajevac-Šamac. Prostprija udruge nalazi se u zgradi HKC u Domaljevcu u ulici sv. Ane na broju 47. Ujedno u toj prostoriji je sjedište udruge gdje članovi upravnog tijela održavaju svoje sastanke, ali i razne druge aktivnosti u sklopu realizacije svojih ciljeva.

Temeljna aktivnost koju udruga provodi svakao su terapeutske vježbe s djecom. Vježbe provode stručni suradnici koje udruga angažira prema kriterijima i potrebama vezanim za profil djece kojima su ti tretmani i potrebni.

Da je društvo u cijelosti osjetljivo i solidarno po pitanju djece s posebnim potrebama vidi se i u širokoj potpori koju udruga ima na općini Domlajevac-Šamac ali i na cijelom prostoru Županije Posavske. Također, udruga ima potporu naših iseljenika koji su na privremenom radu u inozemstvu, a koji na svesrdan način pomažu rad udruge. Sve društvene, vjerske, političke i ine institucije i organizacije nesebično izlaze u susret udruzi i pomažu joj u obliku i mjeri sukladno svojim mogućnostima.

Držeći se svojih ciljeva i planova djelovanja udruga Angelus sudjeluje u izradi niza projekata čijom će se realizacijom poboljšati uvjeti života, izborazbe i osposobljavanja djece s posebnim potrebama. Neki od projekata su vizionarske forme i njihova realizacija će biti teško ostvariva, ali Upravni odbor udruge s ništa manje entuzijazma i napora smiono ulazi i u takve projekte jer su spremni za svoju djecu uraditi maksimalno moguće.

Sve projekte udruge možete pogledati ovdje.

Statut udruge objavljen je u cijelosti na ovoj stranici. Link na tekst Statuta nalazi se u glavnom izborniku stranice ili jednostavno kliknite ovdje.

Svakako više informacija o odruzi možete pronaći na ovom linku.

Također, i vi možete postati član udruge Angelus.

Redovni članovi udruge su roditelji djece s posebnim potrebama i svi oni koji u užoj obitelji imaju dijete s posebnim potrebama.

Članovi prijatelji su svi drugi članovi koji se žele uključiti u rad udruge i pomoći nam u ostvarenju naših ciljeva.

Nominalni članovi udruge su naša djeca zbog kojih udruga i postoji.

I na kraju imamo i počasne članove udruge. To su osobe koje su u većoj mjeri na različite načine pomogli ustrojbeno, organizacijski, donatorstvom ili na bilo koji drugi način našu udrugu a da se po obimu pomoći ističu.

Član udruge možete postati ako prethodno popunite pristupnicu. Obrazac pristupnice možete popuniti u uredu udruge ili kontaktirajući tajništvo udruge. Također smo postavili online pristupnicu tako da i na ovoj stranici možete popuniti obrazac pristupnice koji će jednim klikom biti odaslan na našu e-mail adresu. Isto tako na ovoj stranici smo objavili obrazac pristupnice u PDF formatu do kojeg možete doći OVDJE. Skinite obrazac, popunite ga i dostavite ga osobno ili poštom na adresu udruge.

Za punopravno članstvo pšotrebno je još uplatiti članarinu koja je propisna Odlukom Upravnog odbora udruge Angelsu.