udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370

Završeni su radovi na uređenju senzorne sobe

Kako smo i najavili, objavljujemo fotografije netom završene senzorne sobe. Obećanje smo ispunili. Završetkom prve faze izgradnje i opremanja senzorne sobe projekt logičnog naziva "Opremanje senzorne sobe" priveden je kraju. Zahvaljujući donaciji Ministarstva za rad, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo i uz potporu Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH senzorna soba zasjala u punom sjaju.

Druga faza opremanja senzorne sobe podrazumjeva nabavku dodatne senzoričke i didaktičke opreme kao i potpuno oblaganje zidova. No, riječ je o manje prioritetnim pomagalima, jer je u prvoj fazi opremanja nabavljeno više nego dostatno raznih senzornih elemenata i pomagala za razvoj i poticanje senzorne integracije. Učinjeno je sasvim dovoljno da defektolozi u udruzi Angelus mogu u širokom rasponu provoditi terapije s djecom kojoj će ovakav vid terapije značajno poboljšati osjetilne receptore. Prije svih utjecat će na djecu s poremećajem koncentracije i hiperaktivnosti, sa senzornim oštećenjima, djecu usporenog kognitivnog razvoja i na djecu sa mnogim drugim stanjima kojima će senzorna soba i te kako pomoći.

U nastavku donosimo galeriju slika koju smo načinili netom po završetku senzorne sobe. Tek toliko da se lijepo mogu vidjeti rezultati upornog i požrtvovanog rada roditelja, članova Upravnog odbora udruge. Ističemo i ponavljamo kako je sve učinjeno i omogućeno zahvaljujući vrijednim donacijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske. U ime djece, roditelja u Upravnog odbora udruge Angelus zahvaljujemo donatorima na novčanim potporama koje su omogućile našoj djeci i ovaj vid terapije. 

Fotografije i tekst

Udruga Angelus