udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370
 

Vrijedna donacija udruzi Angelus od renomiranog proizvođača edukativnog softvera

Udruga Angelus je dobila vrijednu donaciju od renomirane mađarske tvrtke „Mozaik Education“ koja ima sjedište u mađarskom Szegedu. Riječ je o licenci za njihov višestruko nagrađivan softver „mozaBook“ koji je svjetski broj jedan na području implementacije inovativnih digitalnih obrazovnih rješenja za osnovne i srednje škole.

Opširnije: Vrijedna donacija udruzi Angelus od renomiranog proizvođača edukativnog softvera

Uspješno realiziran projekt udruge "Provedba interaktivne dopunske nastave"

Udruga Angelus kontinuirano podiže visoko ljestvicu čime nastoji za djeci, članovima udruge, omogućiti što kvalitetniju i što raznovrsniju edukaciju. Udruga nema imperativ biti najbolja, jer biti najbolji košta puno. Ali u okviru svog proračuna s kojim raspolaže imperativ je biti što je moguće bolji.

Opširnije: Uspješno realiziran projekt udruge "Provedba interaktivne dopunske nastave"

Konferencija o provedbi inkluzivne nastave

konferencija naslovnaU srijedu 27.01.2016. godine u Domaljevcu je održana konferencija na temu „Provedba inkluzivne nastave – razmjena iskustava u primjeni naučenih lekcija“. Konferneciju je organizirala udruga građana Angelus iz Domaljevca. Ista je održana u sklopu projekta udruge pod nazivom „Edukacija učitelja/učiteljica razredne nastave i nastavnika/nastavnica predmetne nastave Osnovne škole Braće Radića Domaljevac u provođenju inkluzivne nastave“.

Glavni pokrovitelj projekta je bilo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti koje je po svom javnom pozivu za dodjelu sredstava nevladinim udruženjima prepoznalo projekt udruge Angelus iz Domaljevca.

Opširnije: Konferencija o provedbi inkluzivne nastave

Edukacijski seminar o provedbi inkluzije u osnovnoj školi

seminar 2016U organizaciji udruge roditelja djece s posebnim potrebama Angelus iz Domaljevca u prostorijama osnovne škole Braće Radića u Domaljevcu održan je dvodnevni seminar na temu provođenja inkluzivne nastave. Seminar je održan u ponedjeljak i utorak, 04. i 05. siječnja 2016. godine kada škola ima termine za edukacije svojih djelatnika.

Prije svega seminar je organiziran za potrebe edukacije učitelja i nastavnika osnovne škole iz Domaljevca, ali je organizator zbog velikog interesovanja strukturu sudionika seminara proširio i na djelatnike škola s područja općine Orašje. Također, uz edukatore i rehabilitatore iz udruge Angelus seminaru su nazočili roditelji djece s posebnim potrebama sa područja općine Domaljevac-Šamac.

Opširnije: Edukacijski seminar o provedbi inkluzije u osnovnoj školi

Edukacijski modul "Naša djeca i njihova prava"

unicef djecija pravaDana 17.11. 2015. godine udruga Angelus organizira edukacijski seminar za roditelje, čanove udruge Angelus. Cilj edukacijskog modula je informirati roditeilje i upoznati ih sa pravima njihove djece. Činjenica je da je Bosna i Hercegovina potpisnik niza međunarodnih dokumenata koja obvezuju poštivanje prava djeteta, invalidnih osoba i djece s posebnim potrebama.

Pored prihvaćenih međunarodnih obveza naša država je izradila nekoliko strateških dokumenata koji također obvezuju na opću skrb djece posebice one s posebnim potrebama. Međutim, u velikoj mjeri ta se prava ne poštuju.

Opširnije: Edukacijski modul "Naša djeca i njihova prava"