udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370
 

Što znači biti volonter?

volonteri 2Riječ volonter (franc.volontaire) označava osobu koja besplatno obavlja neku službu, dakle volontirati znači besplatno služiti. U svijetu su volonterstvo i volontiranje definirani na različite načine i imaju različite dimenzije, ali se može slobodno reći kako je u svojoj najširoj definiciji volonterski rad neplaćeno, nekarijerističko, neprofitno, slobodno izabrano djelovanje koje se javlja u različitim oblicima.

Opširnije: Što znači biti volonter?

Međunarodni dan volontera

dan volontera 450Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera.

Opširnije: Međunarodni dan volontera

Kako postati volonter?

volonteri 3Volonter u našoj udruzi možete postati potpisivanjem Ugovora o volontiranju koji je propisan i Zakonom o volontiranju FBiH. O svim detaljima slobodno nam se javite telefonom, mailom, ostavite komentar na našoj web stranici ili dođite kod nas u udrugu.

Opširnije: Kako postati volonter?

Međunarodni dan djeteta

dan djetetaNa dan 20 studenog u svijetu se obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj da podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Opširnije: Međunarodni dan djeteta

Prava i obveze volontera

volonteri1Sukladno članu 23. i 24. Zakona o volontiranju u FBiH propisana su prava i obveze osoba koje volontiraju. Iz spomenutog zakona izdvojili smo te dvije cjeline koje pobliže predstavljaju koje su to obveze volontera, ali i koja su njihova prava.

Opširnije: Prava i obveze volontera

Međunarodni dan invalida

dijete invalidGlavna skupština Ujedinjenih naroda, u listopadu 1992. god., na posebnoj, zajedničkoj sjednici, održanoj radi obilježavanja završetka Desetljeća osoba s invaliditetom (1983. – 1992.), usvojila je rezoluciju da 3. prosinca svake godine bude Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Opširnije: Međunarodni dan invalida

Potkategorije